DVSA/Stichting A.L.S – FC de Rebellen

Een stralende tweede Paasdag en gelijk de aftrap van ons seizoen.

FC de Rebellen speelde de eerste wedstrijd van het jaar voor de familie van Laar uit Amerongen.
Vorig jaar werden wij door de familie benaderd met de vraag of we samen een evenement konden verzorgen voor Johan van Laar. De man van Astrid, vader van Robin en Esmee en broer van Gejo.
Door corona werd de wedstrijd drie keer verplaatst. En dat zorgde ervoor dat Johan de wedstrijd zelf niet meer mee kon maken. 21 februari stierf hij, toch nog onverwacht, aan de gevolgen van ALS. Wij als Rebellen boden nog aan om de wedstrijd te cancelen;  De familie had nu natuurlijk compleet andere dingen aan het hoofd, maar zij wilden persé dat deze wedstrijd, dit evenement alsnog door zou gaan. Nu om Johan te eren en alle andere mensen die ALS hebben of eraan zijn overleden. De familie koos ervoor om hun verdriet om te zetten in daadkracht en vol te gaan voor dit evenement en alles uit de kast te trekken om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de Stichting ALS. Ontzettend bewonderenswaardig en inspirerend wat ons betreft.

DVSA/Stichting A.L.S – FC de Rebellen

De wedstrijd werd gefloten door Reinold Wiedemeijer en op de tune van de Champions League kwamen we het veld op. Robin van Laar was de aanvoerder van DVSA en samen met zijn zus deed hij de aftrap. De selectie van DVSA was persoonlijk door Johan uitgekozen; vrienden, familie en alle mensen die dichtbij de familie staan waren terug te vinden op het veld en dat zorgde voor nog meer beleving tijdens de wedstrijd. Ze gingen er vol voor! Bij FC de Rebellen maakte Randy Wolters zijn debuut in het elftal; welkom Randy! Na 20 minuten scoorde Ricky van den Bergh zijn eerste doelpunt van het seizoen, 10 minuten later volgde Romano Denneboom. Dat liet DVSA niet over z’n kant gaan, zij scoorden vrij snel daarna de 2-1. Helaas voor DVSA speelde Joep van Keuk dit keer mee in het team van FC de Rebellen en hij scoorde de 3-1. Voor het wedstrijdverslag vroegen we hoe we zijn naam precies moesten spellen. Teammanager Tjarda: ‘Joep van Keuk? Genoteerd!’ (Gekscherend) ‘Al zal je door je teamgenoten vanaf nu Judas genoemd worden.’ Gelukkig viel er voor de rust nog een tweede doelpunt van DVSA.

Het 4e doelpunt kwam wederom van de voet van Ricky van den Bergh, maar scoorde DVSA in de tweede helft snel het derde doelpunt aan hun kant. Andy Slory, Geert den Ouden en weer Slory, maakten de andere doelpunten. Helaas voor Geert werd er een kleine aanslag op hem gepleegd waardoor hij komende weken uit de running is. Daar kon die ice pack niet veel meer aan verbeteren.
Het eindsignaal klonk en dat was geen straf. De temperatuur was flink opgelopen en het bier lonkte.

Namens FC de Rebellen hebben wij een cheque ter waarde van € 4.250,- kunnen overhandigen en zijn wij na afloop van de wedstrijd nog met de pet rond gegaan in de kleedkamer en hebben dit bedrag aangevuld zodat het totaal op
€ 4500,- kwam.

Er kan nog steeds gedoneerd worden voor Stichting A.L.S

Wij bedanken de familie van Laar en DVSA voor dit prachtige evenement en wij hopen dat dit troost biedt op de moeilijke momenten die nog komen gaan.
Dank jullie wel!


Terug naar het overzicht
Copyright FC de Rebellen 2024
Webdesign door Grèfix