FC de Rebellen vs NSV Nispen & FC Dinxperlo

wat een fantastisch weekend.. 2 shows en 2 wedstrijden

De mussen vielen dood van het dak dit weekend maar de Rebellen stonden weer paraat om twee wedstrijden te voetballen! Vrijdag hadden we eerst een kort amusement show voorafgaand aan de wedstrijd, om kwart voor acht trapten we af. Ricky van den Bergh kon niet meedoen, hij heeft een scheurtje in zij hamstring, waarbij zijn been zo blauw is geworden dat iedereen het met afgrijzen aankeek. Gelukkig kon Royston Drenthe invallen, al moest hij zijn DJ-les ervoor laten schieten, maar dat vond hij geen probleem. René van Dieren stond dit keer in de goal, al moest hij nog even snel handschoenen lenen van de club.

NSV Nispen vierde het 100 jarig bestaan én we speelden op het gloednieuwe kunstgrasveld.
De selectie van NSV Nispen bestond de eerste helft uit de ‘oudere’ leden vanuit het eerste elftal. Toen we aan het spelen waren en de tegenpartij al snel de eerste goal scoorde, vertelde onze verzorgster Britt dat de tweede helft gespeeld zou worden door de jonge puppy’s van het eerste. Lang tijd om erover te prakkiseren was niet nodig, Royston scoorde 2 minuten na de eerste goal de gelijkmaker. Dat de tegenpartij in de 10 minuten daarna twee keer scoorde hoeven we niet te benoemen toch ; ) Het stond 3-2, maar doordat Robert Braber onderuit werd gemaaid kregen we een strafschop toegekend. Royston nam de penalty en scoort! Patrick Pothuizen maakt de gelijkmaker. Vlak voor rust scoort dan toch weer het elftal van Nispen. Met 4-3 gaan we de rust in. De jongens van de tegenpartij zijn tevreden, ze hebben goed werk verricht en laten het nu aan de jonge jongens over.
In de tweede helft scoort Patrick Pothuizen wederom de gelijkmaker. Stiekem spelen we met 12 man, maar dat lijkt niemand door te hebben. Na een kwartier heeft Nispen het door en zet er zelf ook een extra man in. FC de Rebellen krijgt hulp uit onverwachte hoek, speler Martin, die net nog de eerste helft speelde voor NSV Nispen, heeft ons gesigneerde shirt aangetrokken en meldt zich bij John van Loen. Met open armen wordt hij ontvangen! Want door de warmte vallen er wat meer spelers uit, dus zijn hulp komt als geroepen! Maurice Graef heeft zijn zoon Thomas meegenomen en ook hij speelt mee in de wedstrijd. Trotse vader in de dug-out! Robert Braber scoort als eerste in de tweede helft, hij maakt de 4-5. Patrick Pothuizen komt naar de dug-out gelopen. Hij voelt dat z’n achillespees opspeelt en wil niet verder, aangezien hij morgen ook nog voetbalt in Dinxperlo. Nu staat Nispen met 12 man in het veld en wij met 11. Dat kán natuurlijk niet! Schan-dalig! ; ))
John van Loen schreeuwt meerdere malen naar Roelof Luinge om het te melden, maar Roelof geeft geen sjoege. De wedstrijd wordt afgefloten, John loopt naar Roelof en vraagt: Had je niet door dat Nispen met een man meer speelde?
Roelof: Jazeker wel, maar ik had het ook al door toen jullie een kwartier daarvoor al een mannetje extra in het veld hadden staan. Je hoeft Roelof niks wijs te maken, dat blijkt maar wel. Maar dat vinden we juist het leukst als we met elkaar een wedstrijd spelen. Niet te serieus en vooral veel gein onder elkaar en mét de tegenpartij. Dat is FC de Rebellen. Met een zwoele zomeravondbriesje smaakte de Bacardi en het biertje naar meer en duurde het nog even voordat alle Rebellen weer op huis aangingen….

De dag erna mochten we weer naar FC Dinxperlo! Donderdagavond hadden we er al een amusementsavond met Aletha Leidelmeijer, Andy van der Meijde en Ricky van den Bergh.
Ook FC Dinxperlo vierde het 100-jarig bestaan en dat bestond uit een gigantisch groot opgezet feestweekend, waarbij alle leden, jong en oud aan bod kwamen op verschillende dagen met als aftrap de amusementsavond! Vanwege het 100-jarig bestaan was er een afgevaardigde van de KNVB om de club officieel te huldigen.
Op de wedstrijddag ging het in de groepsapp al rond dat we om de 5 minuten drinkpauze wilden, of eigenlijk, helemaal niet voetballen maar alleen maar drinken. Aan de lach-emoji’s erbij was te zien dat dat zeker niet echt de bedoeling was. Gelukkig was de wedstrijd pas om 18:00 uur wat zorgde dat de ergste hitte voorbij was. Reinold Wiedemeijer floot de wedstrijd, Gino Coutinho in de goal.
Of het door de warmte kwam, we weten het niet, maar de eerste goal voor de tegenpartij werd door Olaf Lindenbergh gescoord. Olaf speelde de bal met de borst terug op Coutinho, maar dat ging iets harder dan verwacht waardoor de bal óver Coutinho in het doel belandde. Vlak daarna was er een supermooie aanval wat rook naar buitenspel, maar Wiedemeijer vond het zo’n mooie aanval, dat ‘ie ‘m toch goedkeurde. “Tja, dat mag ik hé? Als scheidsrechter” zei hij. Brutil Hosé was degene van wie het kwam. Hierna bleef het lang rustig. Het eerste kwartier speelden we tegen een sterk eerste elftal. Ze speelden maar een kwartier omdat ze de dag erna de finale van de promotie moesten spelen (En die hebben ze gewonnen! Gefeliciteerd FC Dinxperlo 1!!!) Het tweede kwartier kwam het Zaterdag-team erin. En ook zij waren sterk. Ze hadden zeker niet ingeboet aan kwaliteit nadat het eerste elftal het veld af was gegaan. Brutil Hosé maakte een schwalbe in de 16 meter en dat deed hij zo overtuigend dat Wiedemeijer hem geloofde. We kregen een penalty toegewezen en Royston scoorde. Ruststand 1-2 voor FC de Rebellen!! Na de rust en 2 liter water per persoon maakte de tegenpartij de gelijkmaker, een klein kwartier later schopte Royston voor de tweede keer die avond de bal in de goal. Vijf minuten later deed Lorenzo Davids dit ook en werd het uiteindelijk 2-4.

FC Dinxperlo had twee picknicktafels voor ons klaarstaan na de wedstrijd waarbij de club er alles aan deed om het ons aan niets te laten ontbreken. Met lekkere broodjes kipgyros, hamburger, worst of speklap werd er nog lang nagepraat over het fantastische weekend. Wat hebben we weer veel gelachen!!

Dank aan bestuur, organisatie en vrijwilligers van RKVV NSV Nispen en FC Dinxperlo voor jullie gastvrijheid. Met daarbij een extra boks voor Martijn Gommeren van NSV Nispen en Kitty Nyenkamp van FC Dinxperlo!


Terug naar het overzicht
Copyright FC de Rebellen 2024
Webdesign door Grèfix