FC de Rebellen vs BSC Unisson

Een thuiswedstrijd voor zowel BSC Unisson als voor FC de Rebellen.

De wedstrijd die vorig jaar al had moeten plaatsvinden maar moest worden verschoven omdat de initiatiefnemer van de wedstrijd tegen FC de Rebellen én voorzitter van de sponsorcommissie ernstig ziek bleek en na een zeer kort ziekbed kwam te overlijden. Arno Wargerink, de man die zei dat hij naar huis ging en zijn jas al aanhad, maar vervolgens bij iedere statafel richting de uitgang nog een biertje dronk en die geliefd was bij een ieder van de club, wordt gemist. Maar zijn werk wordt nu door meerderen voortgezet, want aan clubliefde ontbreekt het niet in Boekelo.

Ook was het voor het management van FC de Rebellen een thuiswedstrijd aangezien we in hetzelfde dorp wonen en kantoor houden en Patrick op woensdagavond bij het (ouwe lullen) elftal ‘de Oldstars’ voetbalt.
Wij kregen voor het eerst echt goed mee wat een organisatie het vergt om zo’n evenement te regelen compleet met vergunningen, beveiliging, EHBO etc. etc. Dus bij deze achteraf nog een compliment naar alle clubs waar we mochten komen voetballen; we staan normaliter de clubs al half in de voorbereiding en helpen waar we kunnen, maar na dit weekend zullen we dit ook zeker blijven doen!

De vraag vanuit de club was een selectie met zoveel mogelijk oud-Twente spelers. Jeroen Heubach, Patrick Pothuizen, Romano Denneboom en Rik Platvoet waren erbij, al zat Rik in de dug-out aangezien hij bij de vorige wedstrijd geblesseerd was geraakt. Maar bij de Rebellen kun je nog altijd van meerwaarde zijn als je geblesseerd bent, er moet toch iemand bier halen….
Omdat het evenement echt leefde in het dorp werden we vaak gevraagd wie we dachten dat zou gaan winnen. We vertelden aan iedereen die het horen wilde dat we BSC Unisson gingen inmaken met onze Rebellen. Er stonden zelfs weddenschappen dat als BSC won, het management een heel jaar ‘the walk of shame’ door de buurt moest doen, maar bij winst van de Rebellen zouden de buurtgenoten dit moeten doen.

Toen de wedstrijd begon lag het tempo direct ontzettend hoog en waren we aan elkaar gewaagd. De Rebellen moesten een tandje bijzetten maar toch scoorde BSC Unisson na 20 minuten de 1-0, daarna kwam Romano Denneboom terug met de gelijkmaker. Een zucht van opluchting langs de lijn!
Maar BSC scoorde vrij snel de 2-1 en de ploeg was echt sterk. Het was een mooie pot voetbal om naar te kijken, genoeg spanning maar op een leuke manier. Vlak voor de rust scoorde Joey van den Berg de 2-2. In de tweede helft waren er flink wat wissels bij BSC Unisson, dus we moesten aan de bak. Ook bij de Rebellen hadden wat wissels plaats gevonden, maar daar had BSC geen boodschap aan en in de tweede helft scoorden ze vrij snel de 3-2. Door een overtreding van de tegenpartij kregen wij een penalty toegewezen en Slory maakte een mooie goal! 3-3!
Maar…..niet voor lang, binnen de minuut scoorde BSC de 4-3. Met deze stand op het scorebord gebeurde het dat de spits van BSC doorbrak en Joey van den Berg aan de noodrem moest trekken. Het resultaat? De allereerste rode kaart ooit voor FC de Rebellen gegeven door Roelof Luinge. De vrije bal die BSC kreeg hierop ging hoog over het doel. Terwijl de tijd wegtikte op het scorebord, steeg de spanning langs de lijn. Ook de Rebellen zeiden: We moeten echt zorgen dat we winnen, we kunnen jullie niet laten zakken! Maar als management hadden we er vrede mee, BSC Unnison speelde goed en als ze zouden winnen, was het terecht. Dan maar ‘the walk of shame’ 365 dagen lang. Maar René van Dieren, de blonde God uit Etten-Leur redde het geheel door in de laatste minuut de gelijkmaker te scoren. 4-4 werd het en het was ook voor het publiek tot op het laatste moment ontzettend spannend. In de kleedkamer konden de lippen aan het bier en de baco en die smaakten ook heerlijk na alle inspanningen. De plaatselijke slager zorgde voor broodjes beenham, braadworst, hamburger en kipshoarma en dat maakte dat er een goede bodem was voor de derde helft, die tot in de late uurtjes heeft geduurd. Het was een mooie avond en wij weten zeker dat Arno met veel plezier met ons meegekeken heeft.

Dank aan bestuur (Rob Stokkers) organisatie (Benno ten Asbroek en Stefan Olink) en alle vrijwilligers voor de gastvrijheid en het geslaagde evenement! Gaan we nog een keer voor de revanche? ; )


Terug naar het overzicht
Copyright FC de Rebellen 2024
Webdesign door Grèfix