FC de Rebellen vs. SV Die Haghe

SV Die Haghe – FC de Rebellen zaterdag 4 november 2023

Ken je die mop van de voetballer die zou debuteren??
Wij maakten de organisatoren van SV Die Haghe helemaal blij met de komst van Eljero Elia maar helaas kregen we zaterdagochtend een appje dat hij zich door ziekte moest afmelden.
Dus dat liedje zingen in de kleedkamer houden jullie nog tegoed.


Het ontvangst bij SV Die Haghe was nat (dat lag aan het weer) en ontzettend warm (dat lag aan de organisatie). We speelden ter ere van hun 100jarig jubileum een wedstrijd tegen een gemixt elftal van SV Die Haghe.
Het kwam met bakken uit de lucht en wij hielden drie verschillende weerapps in de gaten en de app die het meest droog voorspelde, die geloofden we. In een warme kantine vol gezelligheid en lekkere broodjes, koffie en thee druppelden de Rebellen binnen. Ondanks het weer stond er een file bij de ingang waar men kaartjes kon kopen. Er was ontzettend veel animo voor het evenement en men liet zich niet door het weer ….euh weerhouden.
Er was keuze tussen het kunstgrasveld en het gewone veld, maar de keus viel toch op het gewone gras. Eén voorwaarde: Geen slidings om schade aan het veld te voorkomen, want de plassen lagen op het veld.

In de kleedkamer was het al lachen, gieren , brullen met onze verzorger Raymond Beekhuizen.
“Ik ben verzorger voor jullie omdat jullie van de derde helft en van een drankie houden, nou..ik tuf er ook niet in”. De combinatie FC de Rebellen en Raymond was goud! Zijn kunde en humor maakte hem een graag geziene gast in de kleedkamer.

De wedstrijd begon en het was glibberen en glijden. Het miezerde en sommige Rebellen vroegen zich af of we geen samenwerking met een thermokleding fabrikant aan konden gaan.
John Goossens maakte het allemaal niet uit, die scoorde binnen no-time de 1-0 voor de Rebellen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en ondanks wat slip- en glijpartijen kregen beide teams meer voet aan de modderige grond. Na een half uur scoorde SV Die Haghe de 1-1, waarna René van Dieren de 2-1 scoorde. Rust, kleedkamer en weer doorrrrrr!
Spoiler Alert: Wij scoorden niet meer, SV Die Haghe wel. Wij kregen zoveel kansen maar kwamen niet tot scoren. SV Die Haghe pakte de geboden kansen wel en het werd 4-2. De 3-2 was voor ons een beetje discutabel, want volgens ons buitenspel. Raymond verzekerde ons dat de grensrechter nooit partijdig zou vlaggen dus of wij hadden het fout of de grensrechter had het echt niet gezien. Oké dan Ray.
Vlak voor het eind scoorde Die Haghe de 4-2 en terwijl Romano Denneboom nog een actie startte om de 4-3 proberen te maken floot Dick Jol op eis van John Loen af. ‘Iedereen is koud Dick, het is nu echt klaar.’ Dat klopte ook echt, want René van Dieren kwam eerder na een paar minuten terug uit het veld nadat hij op de bank had gezeten: ‘Ik krijg die spieren van mij echt niet meer warm.’
Eindstand dus 4-2 en echt verdiend voor SV Die Haghe..

Inmiddels hadden Romy en Sandra van de eeuwcommissie ervoor gezorgd dat de patat en de snacks in het vet gingen en de bier en baco tevoorschijn kwam.
Na het douchen stond er een lopend buffet klaar met patat, kaassouffles, frikandellen en kroketten. Voor dat soort buffetten komen wij graag langs ;  )
Na het eten, opgewarmd en wel konden we direct door naar het feest beneden waar de eerste zanger al stond te zingen. Het was bomvol en hartstikke gezellig en gingen de Rebellen nog met mensen op de foto.

En dat was het dan….het voetbalseizoen zit erop! En dan kunnen we alleen maar de eeuwcommissie met in het bijzonder Romy en Sandra ongelofelijk bedanken voor alles. Het was top geregeld! Dank voor de leuke communicatie voor de tijd en de gastvrijheid en gezelligheid op de dag zelf.
Uiteraard ook dank aan de andere bestuursleden, verzorger, organisatie en vrijwilligers.
Op naar de 200 jaar voor SV Die Haghe!!!

Foto’s: HMA Fotografie


Terug naar het overzicht
Copyright FC de Rebellen 2024
Webdesign door Grèfix