FC de Rebellen vs Twijzelerheide & DVV Duiven

Volle bak dit weekend… Kids clinic en 2 wedstrijden!

FC de Rebellen – VV Twijzelerheide 10-09-20222

De dagen voordat we naar Twijzelerheide zouden gaan hielden we de weersverwachting ieder uur in de gaten, want het beloofde een natte zaterdag te worden daar en dan bedoel ik niet qua drank.
Voorafgaand aan de wedstrijd hielden we ook een clinic voor 80 kinderen waarbij ze ieder kwartier een nieuw spelelement gingen oefenen. Met 8 speelsituaties beloofde het een lange buiten-speelmiddag en hoe vervelend als dit zou verregenen? Godzijdank waren de weergoden ons goed gezind en brak de zon snel door en was er geen druppel regen te bekennen.
De gehele jeugd van VV Twijzelerheide kwam onder toeziend oog van o.a. Regillio Vrede, Andwelé Slory, Randy Wolters, Martijn Meerdink en ‘onze’ clinicman Jos Mekkes hun kunsten vertonen waarbij ze gecoacht werden en tips kregen van de ex-profvoetballers. Bij de clinic was het al gezellig druk, maar bij de grote wedstrijd tegen het eerste en het tweede elftal van Twijzelerheide werd het echt goed druk. Andy van der Meijde had het camerateam meegenomen van Andy & Melisa en dat zorgde voor reuring alom.

Romano Denneboom scoorde de 0-1 na vijf minuten en tien minuten later scoorde Jeremy Overbeek Bloem de 0-2. Alleen….deze werd afgekeurd. De vlagger had zijn vlag de lucht in gestoken en Reinold Wiedemeijer kon niet anders dan luisteren, al was het ab-so-luut geen buitenspel. Maar, vooruit. Een kwartier later scoorde we weer…..wat denk je? Weer afgekeurd. Zelfde laken een pak. Zeker geen buitenspel, maar een partijdige grensrechter. Na de rust viel de 1-1 voor VV Twijzelerheide die overigens in de rust compleet gewisseld was. Gelukkig voor ons spelen ze 5e klasse, dus konden we het dit keer wel behapstukken. Een minuut na de 1-1 scoorde Randy Wolters de 1-2 en drie minuten later scoorde onze debutant Guyon Fernandez. Reinold Wiedemeijer vertelde later dat de grensrechter nu weer twee keer vlagde, maar dat hij kon zien dat het zuivere doelpunten waren en de opgestoken vlag liet voor wat het was; een partijdige vlag ; )
Gelukkig voor VV Twijzelerheide scoorde zij ook weer en stond het 2-3 al duurde dat niet lang want Slory maakte de 2-4, waarna Fernandez zijn tweede goal voor FC de Rebellen scoorde in de laatste minuten. 2-5 was de eindstand! De sfeer op de club was geweldig en we werden aan alle kanten gepamperd. Na het aankleden stond er een buffet klaar in de kantine waarna de derde helft kon beginnen. In een grote feesttent brak het feest los en maakte de jongste dochter van Lorenzo Davids de dansvloer onveilig met de andere Rebellen. It wie in moai feest!

Dankewol bestuur, leden, organisatie en vrijwilligers van VV Twijzelerheide en in het bijzonder Folkert Zwaagstra.

FC de Rebellen – DVV Duiven 11-09-20222

Drie jaar geleden waren we in gesprek voor een evenement bij DVV Duiven. Het zou gaan om een amusementsavond voor hun 75-jarig jubileum. Toen kwam corona om de hoek kijken en hebben ze besloten bij DVV Duiven om de amusementsavond om te zetten in een wedstrijd tegen FC de Rebellen.

DVV Duiven probeerde in mei ook mee te dingen om ‘De Wedstrijd van je Leven’ te winnen, alleen kwamen ze net niet in de top 5. Maar, dat maakt niks meer uit, want we zijn er alsnog! Alleen nu zonder 18 camera’s, analisten en badjassen, maar wel met Champions League-stem Ronald van der Geer. Hij maakte zijn debuut als commentator van de wedstrijd op uitnodiging van DVV Duiven. Zij vonden het een bijzonder extraatje als de wedstrijd live becommentarieert werd.

We speelden tegen een gemixt elftal vanuit alle teams van DVV. 14 mannen en 2 vrouwen namen het op tegen de Rebellen. Ali Boussaboun scoorde een kwartier na de start de 0-1 uit een prachtige assist van Ricky van den Bergh. DVV had het lastig om de Rebellen uit hun speelhelft te houden en dat bleek snel want Joey van den Berg scoorde niet lang erna de 0-2. En Guyon Fernandez de 0-3 wederom vanuit een assist van Ricky van den Bergh. Een kleine overtreding hierna van een speler van DVV op Ricky waarna Roelof Luinge een penalty toekende aan de Rebellen. Ricky nam ‘m maar scoorde niet. Een minuut later scoorde hij wel en de stand kwam op 0-4.
Een van de dames van DVV Duiven, Amy Benedict, scoorde haar doelpunt in deze wedstrijd! 1-4!
Weer een overtreding op de Rebellen en weer wordt er een strafschop toegekend: Regillio Vrede schiet, maar scoort niet. Na de rust speelt het zich weer allemaal af op de helft van DVV en Maurice Graef scoort de 1-5, Regillio Vrede een minuut daarna de 1-6 maar DVV scoorde ook weer en dat maakt de stand 2-6. En wacht! Nog één! Ineens staat het 3-6. Maar helaas voor DVV Duiven, in een paar minuten tijd laten de Rebellen zien wat ze waard zijn en scoren we de 3-7 (Brutil Hose) en de 3-8 (Maurice Graef). Het eindsignaal klinkt en de gezellige drukte langs de lijn verplaatst zich naar de kantine en het terras waar iedereen wacht op de komst van de gedouchte Rebellen. Na flink wat broodjes kroket, frikandel en een kaassoufflé voor Ali mengen we ons in de gezelligheid en maken we grof gebruik van de gekregen consumptiebonnen. De meiden van DVV Duiven dansen inmiddels op de tafels en de polonaise loopt dwars door de kantine.

Heerlijke club en geweldige verzorging. Dank jullie wel DVV Duiven en Frank Dellemann! Met extra veel liefs voor Karin voor al het lekkere eten, drinken en de fantastische verzorging!!


Terug naar het overzicht
Copyright FC de Rebellen 2024
Webdesign door Grèfix