FC de Rebellen vs VSW Windesheim

Wat een fantastisch voetbalseizoen was het!!

VSW Windesheim – FC de Rebellen 22-10-2022

De laatste wedstrijd van het seizoen en alsof het zo moest zijn een mooie herfstdag met een warm zonnetje. Na een pittig seizoen van 31 wedstrijden in een half jaar voelt het als een mijlpaal en dat de club ons met open armen ontvangt, het mooie weer en de gezellige sfeer maakt dat de stemming opperbest is. We gaan nog ff een keer knallen voor we in de winterjas duiken!

Gerard Kloosterman en Rob van Tilburg, de voorzitter van VSW Windesheim stonden ons al op te wachten. Op het eerste gezicht dachten we even dat Hans Kraaij jr. naar Windesheim was gekomen, maar het was toch echt Gerard, die als twee druppels water op hem lijkt. De broodjes stonden klaar, alsook de koffie en de kleedkamer was open om voor de laatste keer onze tenues aan te trekken aangezien de nieuwe tenues voor komend seizoen binnenkort worden besteld!

In de eerste helft speelden we tegen het eerste elftal van VSW en dat was echt een goed team. Wat een fijne tegenstander! Ontzettend sportief, leuk in de omgang en niet met het idee dat er voor Champions League werd gevoetbald en dat zorgde voor een gemoedelijke sfeer waarbij we niet met handen voor onze ogen hoefden te zitten, hopende dat de Rebellen ongeschonden uit de wedstrijd komen, want dat hebben we wel een aantal keer gehad dit seizoen.

Maar niet hier, sterker nog, de eerste twee kansen kwamen van VSW Windesheim, alleen raakten ze beide keren de paal. Na twintig minuten scoorde Leonardo dos Santos Silva (Leo 2) het allereerste doelpunt en dat was verrassend aangezien hij net vijf minuten eerder een bal compleet het dorp uitschoot, dit tot hilariteit van de Rebellen op de bank. Met deze goal maakte hij het allemaal weer goed. Rik Platvoet scoorde vlak voor de rust de 0-2. Na de rust speelden we tegen een gemixt team van VWS Windesheim. Na een kwartier besloot Gertjan Verbeek om Andy van der Meijde er weer in te sturen. ‘Ik dacht dat Leo Koswal veel lulde, maar jij kan er ook wat van Andy, ga jij maar weer lekker in het veld in.’ Terwijl Andy net koud op het veld stond scoorde Jeremy Overbeek Bloem de 0-3 waarbij Andy naar Gertjan riep: ‘Goeie wissel hé trainer? Hahahahaha.’

Wat het eerste van VSW Windesheim niet lukte, lukte wel voor het gemixte team, al was het een doelpunt vanuit een penalty, toegewezen na een overtreding van Xavi Denneboom.
Op de bank klaagt Leo 2 over de partijdigheid van Roelof Luinge. Quasi verbaasd zei hij: “Ik snap het niet, wij nemen hém toch mee? Hij is altijd op de hand van de tegenpartij. Soms wil ik weleens tegen Roelof zeggen, de Rebellen betalen jou hé?!?” Daarna hebben we niet veel meer van de wedstrijd gezien, we lagen dubbel op het veld. Waarbij Leo alleen maar zei; “Maar het is toch zo?!?”

Regilio Vrede maakte in de laatste minuten van de wedstrijd een magistrale schijnbeweging, die niemand verwachtte alleen lukte het net niet om hieruit te scoren, tot grote frustratie van de Grote Vriendelijke Reus. Maar niet lang daarna scoorde hij, op hetzelfde moment dat Roelof affloot. Regilio stampte naar Roelof toe: Dit was een doelpunt! En binnen de tijd! Maar of hij nu meetelde was niet duidelijk. Op het scorebord bleef het 1-3 staan. In de derde helft zei Roelof: “Tuurlijk telde dit doelpunt mee Regilio, dat wist ik wel hoor. Alleen moeten we dit ook nog even aan de club doorgeven.”

Beste organisatie, bestuur, vrijwilligers en leden van VSW Windesheim, dank voor deze gezellige dag! Het was ontzettend leuk en we kijken met veel plezier terug op deze afsluiter van het seizoen. Dank voor de goede zorgen, het was TOP!

Beste Rebellen, het was een pittig seizoen, waarbij we extra veel speelden om de gemiste wedstrijden door Corona in te halen. Maar het was een feest, vanaf de eerste wedstrijd, tot de laatste van dit seizoen. Zonder jullie geen FC de Rebellen en we zijn dankbaar dat we samen met jullie deze leuke evenementen mogen beleven. Op naar de boekpresentatie, waar een ieder een kijkje in de kleedkamer en achter de schermen krijgt en tot volgend seizoen! We kunnen nu al niet wachten!


Terug naar het overzicht
Copyright FC de Rebellen 2024
Webdesign door Grèfix