SV Ouderkerk – FC de Rebellen

Ricky van den Berg is het nog niet verleerd. De ExProf van onder andere Heracles, ADO en Sparta scoorde vrijdagavond vier keer voor De Rebellen tegen sv Ouderkerk (7-3).

Wie het terrein van de fusieclub in Ouderkerk komt oplopen, merkt al gelijk dat er een wat merkwaardige sfeer hangt. Wat blijkt? De club heeft een dag eerder zijn voorzitter verloren. Marco Bakker is slechts 52 jaar geworden. De vlaggen hangen daarom halfstok en voor de aftrap is er een minuut stilte. En dat allemaal bij De Rebellen, waar toch over het algemeen een jolige, zo niet uitgelaten stemming heerst. Maar vanavond dus even niet. Aanvoerder Patrick Pothuizen steekt vlakbij de dug-out nog een rookbommetje af. En dan is er nog even de grap van Ricky van den Bergh, die zijn lange solo richting het doel, door het ingrijpen van de doelman net ziet mislukken. Een voor iedereen zichtbaar ‘natrapje’ richting de keeper wordt met een brede glimlach begeleidt, waarna Van den Bergh zich uitgeteld laat vallen op de grasmat om daar even lekker van het zonnetje te genieten.

Bij De Rebellen staan op deze avond ex profs als Arno Arts, Glenn Helder, Andy van der Meijde, Edwin Grünholz, Geert den Ouden en Dennis Gentenaar in het veld. Opvallen doen de aalvlugge ‘wingers’ Ruben Schaken en Andwelé Slory, maar dus ook Van den Bergh. In negen van de tien gevallen staat hij nog op de juist plek. Eigenlijk gaat zo’n beetje elke aanval via hem. “Ach, ik ben pas 38,” relativeert de spits in onvervalst Haags dialect. “Ik ben niet echt fit, ben qua gewicht natuurlijk wat te zwaar. Het goede leven, haha.”

Voetballen vindt Van den Bergh nog altijd het allerleukste om te doen. Daarom doet hij, in principe, ook altijd mee met De Rebellen. “Maar ik ben ook trainer, bij FC Kranenburg, zaterdag derde klasse, daar waar ik vroege begon. Verder voetbal ik nog met wat vrienden bij Raamsdonk, in een veteranenteam op zondag. Het is niet echt een verplichting, maar ik ben er eigenlijk wel altijd. Vind het leuk om mee te doen. En verder, naast het voetbal? Niet heel veel, nee. Ik heb twee kinderen, die bergen van tijd en nog meer bergen van energie kosten, dus daar vermaak ik me wel mee. Maar het potje (met geld, MB) begint aardig op te raken, dus als mensen nog willen doneren… Haha… Nee, hoor… Ik leef van dag tot dag.”

Van den Bergh over het showelement bij De Rebellen: “Mensen komen om een beetje te lachen, maar ook om leuk voetbal te zien. Merendeels gebeurt de gekkigheid in de derde helft als de jongens wat blijven hangen. Het is niet zo dat we als een clown over het veld lopen. Want dan zeg ik ook eerlijk dat ze mij niet hoeven te bellen. Ik wil dat de mensen zien dat wij nog lekker kunnen voetballen. En dat doen we vaak met hetzelfde groepje. Andy is er bijna altijd, maar ook Glenn – al heeft hij druk met FOX Sports tegenwoordig – Dennis Gentenaar, Edwin Grünholtz… Met Edwin rijd ik vaak samen. We zijn allebei in de Schilderswijk opgegroeid. Vroeger was het daar een leuke tijd, lekker fikkie steken enzovoorts… Ik ben er geboren en heb er tot mijn achttiende gewoond. Nu heb ik er niks meer te zoeken. Nee, joh, ik doe het rustig aan. Een beetje slapen en Netflix kijken…” Waarna Van den Bergh ‘blind’ zijn top drie opgeeft. “Allemaal series, haha.”


Terug naar het overzicht
Copyright FC de Rebellen 2024
Webdesign door Grèfix