VV Born – FC de Rebellen

Een lange rit naar zuid Limburg, maar dan heb je ook wel wat!

Terwijl de wasmachine draait om alle tenues weer te verfrissen voor de volgende wedstrijd, tikken wij even onze belevingen van gisteren op.
De wedstrijd bij V.V. Born vond plaats om aandacht te vragen en geld op te halen voor Stichting Semmy. Een ploeggenoot van het Veteranen elftal verloor zijn 10 jarige dochter aan hersenstamkanker en dit had een gigantische impact op het elftal maar ook in het gehele dorp. Na deze roerige periode besloten ze de handen ineen te slaan en met elkaar een evenement op te zetten om geld in te zamelen voor Stichting Semmy, wat onderzoek doet naar hersenstamkanker. Alleen….het begon klein, en het eindigde in een draaiboek op posterformaat. Iedereen stelde van alles beschikbaar voor deze dag, voor de veiling, voor een loterij. Niets was te gek. Het dorpsgevoel was niet te missen. Het hele terrein stond bomvol mensen en de spelers van het Veteranenelftal zeiden ook: We hebben nog nooit voor zóveel publiek gespeeld!
Bij ons in de selectie een bijzondere wissel. Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer gaf aan best goed te kunnen voetballen en daarom maakte hij deze dag zijn debuut als speler, terwijl Roelof Luinge de wedstrijd floot. Andwele Slory zou aanvoerder zijn, maar vond dit niet gepast met Luc Nilis in het team en met zijn geweldige staat van dienst. Hij gaf de aanvoerdersband aan dé Messi van weleer.
Er was een plek in de selectie geveild voor het goede doel en Helmi van Vliet had hier op geboden. De grijze krullenbol speelde ontzettend goed en was een aanwinst voor ons, al noemde ze hem in de dug-out ‘Jan Lammers’ aangezien hij veel weghad van de Formule1 coureur.

VV Born – FC de Rebellen

Het eerste doelpunt (van velen…) kwam van Andy Slory, maar dat liet V.V. Born niet op zich zitten. Zij scoorden vrij snel hierna de 1-1.
De 2-1 kwam van Luc Nilis en de voetballers, zowel in- als buiten het veld stonden versteld van het gemak waarmee Luc de bal de baas is. Luc is geen voetballer, maar een voetbalkunstenaar. Zijn manier van voetballen is ongekend en ziet men zelden. Na afloop van de wedstrijd waren er ook meerdere Rebellen die zeiden: “Ik ben zó trots dat ik vandaag met Luc Nilis heb mogen spelen.”
Coach Sjaak Polak was in de eerste 30 minuten alleen niet te spreken over Tommie van der Leegte. “Tommie, jij staat ook op het wedstrijdformulier hé??” Maar Tommie maakte dat uiteindelijk ruimschoots goed, onder andere door op het veld, al koppend (‘Het is net een zeehond”; zei Leo Koswal, die bijpassend geluid maakte) de tegenstander voorbij te lopen.
Na de 2-1 volgde in rap tempo de 3-1 (Jeffrey Overbeek Bloem) de 4-1 (Luc Nilis met een assist van Wiedemeijer) de 5-1 mag weer op naam van Bloem komen te staan en Martijn Meerdink en Rick Platvoet maakte de 6- en de 7-1.
Het tweede doelpunt van VV Born kwam door een penalty, maar Tommie maakte snel de 8-2 en Bloem de 9-2. Gelukkig scoorde VV Born ook weer, doelpunt nummer 3 kwam op het scorebord!
Door een overtreding van de tegenpartij kregen wij een penalty. Wij vonden dat debutant Wiedemeijer, die al garant stond voor een assist, dé trap moest nemen. Hij schoot en hij……mist. Op de paal. Maar….Andy Slory scoorde in de rebound en dat bracht het totaal op 10-3.

Na afloop met de twee teams foto’s gemaakt bij het spandoek van Stichting Semmy, want daar ging het natuurlijk om deze dag en het allerbelangrijkste…er is ontzettende veel geld opgehaald!!! Daar doen we het voor! Direct na de wedstrijd startte de livemuziek en stroomde het bier uit de tap en de Bacardi uit de fles. We zijn nog lang blijven hangen en kijken terug op een bijzonder mooie en gezellige wedstrijd.

The day after….. de harde waarheid…

Dank aan onze Rebellen en aan de organisatie en vrijwilligers van V.V. Born. Het was de lange rit naar Limburg meer dan waard!


Terug naar het overzicht
Copyright FC de Rebellen 2024
Webdesign door Grèfix