VV Etten – FC de Rebellen

Een wedstrijd in de achterhoek moet wel een feestje worden….

Bij aankomst met de voetbaltas vol frisgewassen tenues staat Sjaak Polak ons al op te wachten met een bakkie koffie in z’n handen. ‘Zijn jullie er nu pas? En jullie hoeven maar het kortst te rijden!’
Let wel, dit is anderhalf uur voor de wedstrijd. Maar Sjaak is er altijd als eerste als hij meespeelt. Dit keer Stefan Postma dus ook, zij carpoolen met elkaar naar Etten. De broodjes staan klaar in de kantine, drinken in de kleedkamer en de shirtjes hangen we snel op maat zodat de Rebellen niet hoeven zoeken. Maar in de eerste helft van de wedstrijd is het flink zoeken. Zijn wij te laks? Te nonchalant? Of is de tegenpartij gewoon beter? Het gemixte elftal van V.V. Etten maken het ons allerminst makkelijk, sterker nog; Na slecht 5 minuten scoren ze het eerste doelpunt al! Dat valt niet helemaal lekker binnen de groep, maar het gaspedaal wordt nog niet gevonden. De tegenpartij zijn fitte heren en dames en we moeten echt aan het werk! Jeremy Overbeek Bloem scoort na een kwartier spelen het eerste doelpunt voor FC de Rebellen en Michael Mols niet veel later de 1-2, maar V.V. Etten komt snel terug. Zij scoren de 2-2. Een minuut later scoort Romano Denneboom de 2-3. Het spel staat op scherp en niemand geeft een millimeter toe, dat blijkt ook wel als V.V. Etten een schitterende goal maakt, dit doelpunt was zó mooi; een schot uit de lucht, van 20 meter afstand strak de bovenhoek in. Een Ricky van den Berghje zouden we dit doelpunt noemen. Wonderschoon!

De 4-3 wordt snel gemaakt, maar dit was volgens ons volledig buitenspel, maar Roelof Luinge dacht er anders over en keurde het doelpunt goed. Nu werd het ons echt heet onder voeten en dat kwam niet alleen door het keiharde veld en de zon vol op de kop. Onderling was er wat gemopper op elkaar; Waarom lieten we het spel uit de handen glippen?? De winnaarsmentaliteit van de Rebellen stopt in ieder geval niet na hun professionele voetbalcarrière. Langzaamaan merkten we dat de tegenpartij wat gas terug moest nemen, en wij gingen juist een versnelling hoger. Jeremy Overbeek Bloem scoorde de 4-4 en daarna deed het wonder uit Limburg, Maurice Graef ook een duit in het zakje. Yuri Cornelisse maakte het af door binnen twee minuten twéé keer te scoren! Eindstand 4-7!
Michael Mols wilde na afloop nog even met de tegenpartij op de foto. Zij spelen in Celtic groen/wit en hij wilde zijn volgers laten zien dat hij als Ranger weer eens gewonnen had van de Schotse rivaal. De club verwende ons met een dikke steak, patat en sla na afloop en dat smaakte verrekte goed. Hierna gingen we naar het sfeervolle festivalterrein, gespannen doeken met kleurige lampjes, picknickbanken, een grote foodtruck, meerdere barretjes en de DJ en band draaide beide topmuziek! De Rebellen bleven lang na, ook dit keer won Roelof Luinge de derde helft. Hij is hierin echt alltime topscorer!

Dank aan bestuur, organisatie en vrijwilligers van V.V. Etten. Het was top!


Terug naar het overzicht
Copyright FC de Rebellen 2024
Webdesign door Grèfix